top of page
Vyhledat

TEPLÁ VODA KDYKOLIV K DISPOZICI

Součástí tepelného čerpadla je i funkce ohřevu teplé vody. Může být nahřívána v zásobníku vedle jednotky, nebo si můžete zvolit vnitřní jednotku, která už zásobník obsahuje a tím šetříte místo v technické místnosti. Navíc ohřev TUV pomocí tepelného čerpadla je mnohem ekonomičtější a také ekologičtější než ohřev elektrický.

VYTÁPĚNÍ TEPELNÝM ČERPADLEM JE POHODLNÉ

Tepelné čerpadlo stačí před zimou zapnout a vytápí pohodlně Váš dům. Měří si aktuální venkovní teplotu a tomu přizpůsobuje výkon předávány dovnitř do objektu. V případě jakékoliv změny režimu stačí změnit nastavení na ovladači. Jedete na dovolenou? Stačí nastavit plán dovolená a vrátíte se do krásně vytopeného domku. Chcete zvýšit teplotu teplé vody? Stačí velice jednoduše zvýšit teplotu v zásobníku.


NIŽŠÍ NÁKLADY NA ELEKTŘINU

Snížíte náklady na elektřinu, díky výhodným tarifům (22 hodin denně levný proud). Jinými slovy provoz veškerých vašich elektro spotřebičů Vás stojí méně.


NOVÁ MÍSTNOST V RD

Jelikož nebudete potřebovat místnost na skládání uhlí, můžete ji zrekonstruovat a využít ji k jinému účelu. Co třeba vinotéka? Nebo sauna?


ČISTŠÍ PŘÍRODA

Používáním obnovitelných zdrojů energie šetříte významně životní prostředí. Nezatěžujete ovzduší prachem, emisemi CO2, apod.

MIZÍ STAROSTI SE ZÁSOBOVÁNÍM

Zmizí starosti se zásobováním a odpadem:

jednání s dodavatelem uhlí (v současnosti je nedostatek uhlí pro domácnosti; čekací doba na dodávku je minimálně měsíc)vzhledem k nedostatku uhlí nárůst cen u tohoto paliva jednání s dopravcem o termínu závozu tuhých paliv (elektřina Vám do domu po drátech přiteče sama)zajištění skladovacích prostor pro uhlí (elektřinu není nutno skladovat, dodávka je nepřetržitá)zajištění plechové popelnice určené pro ukládání žhavého popel a svoz komunálního odpadu nebudete muset rekonstruovat Váš starý komín, který většinou neodpovídá normovým požadavkům – u uhelných kotlů třídy 5+ je třeba (ve srovnání s uhelnými kotli 1. nebo 2. třídy) počítat s navýšením spotřeby elektřiny na pohony šneku pro přísun paliva, resp. ventilátoru (vícenáklad až 4 000 Kč/rok).


ZVYŠUJE SE HODNOTA NEMOVITOSTI

Domy s ekologickým, ekonomickým a automatickým zdrojem tepla jsou na vyšší cenové úrovni.

Při prodeji či pronájmu domu se musí přikládat štítek energetické náročnosti budovy a díky tepelnému čerpadlu se celý objekt dostane do vyšší kategorie.



24 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page