top of page

Ze swiftíka lítaly třísky

Posádka Jiří Hladík – Lukáš Šintal má za sebou další velmi úspěšnou rally.

Jak se vám vydařil vstup do oblíbené pačejovké rally?

Popravdě řečeno, nebylo to rozhodně podle představ. Ráno jsme obuli nejtvrdší směs, což bylo správně, ale hned úvodní vložka byla zastavená a díky dlouhému čekání na start pneumatiky vychladly a prostě se do nich nedalo opřít. Dvojku jsme měli velice pěkně rozjetou, bohužel za diváckou návsí auto přestalo brzdit a málem to nedopadlo dobře. Byl jsem rád, že jsme se doplazili do cíle a potom byl naštěstí servis, kde se podařilo brzdy vyřešit. V této souvislosti si zaslouží velký dík Véna Kopáček a jeho mechparta, která nám pomohla se servisem, když náš mechanik užíval zaslouženou dovolenou u moře.

Před soutěží jste vedli svou třídu a první místo jste drželi i v absolutním pořadí skupin 14 – 18. Měli jste v plánu udržet obě pozice?

Ve skupině se sešlo přes dvacet posádek, ale ve třídě byla konkurence slabá, takže jsme si řekli, že to zkusíme znovu na absolutní vítězství ve skupině. Chtěli jsme zároveň trochu pošetřit auto na Vsetín, ale bylo nutné tlačit na kluky s tryskofáčkem, takže naše původní úvaha vzala, po ztrátě z první rundy, rychle za své. V druhé části závodu se nám podařilo najet na Petra s Honzou jedenáct vteřin, a to bylo dobré.


Ovšem jak se říká, ještě nebyl všem dnům konec…

Přesně tak. Myslel jsem, že už není potřeba tolik tlačit a můžeme auto konečně pošetřit, ale to byl omyl. Kluci jsou bojovníci a na předposlední zkoušce nám loupli sedm vteřin. To se nám vůbec nelíbilo, tak jsme si s Lukášem řekli, že do poslední zkoušky dáme oba všechno, co umíme a v nejlepším světle se musel ukázat i swiftík. Jeli jsme opravdu naplno, swiftík dostal strašně zabrat a schytal spoustu ran na podvozek. Cílem jsme proletěli s rozhozenou geometrií, ale šťastní, že auto vydrželo ten těžký nápor. Lukáš byl naprosto precizní a na poslední vložce bych ho mohl srovnat s tím nejlepším spolujezdcem, který se mnou kdy seděl v autě, takže jsme už jenom čekali na výsledek kluků – dali nám jednu vteřinu! Tím pádem jsme mohli slavit další dvojité vítězství, ale tentokrát těžce vybojované.

Před posledním závodem se vám tak podařilo navýšit náskok v obou výsledkových tabulkách, jak hodláte přistoupit k rally ve Vsetíně?

Nejprve musíme auto nachystat, což si po Pačejovu vyžádá hodně práce a financí. Vzhledem k tomu, že nutně potřebuje velkou repasi, která je naplánovaná na zimní období, budeme muset k závodu přistoupit takticky, protože takový druhý pačejovský nářez by asi určitě nepřežilo. Ale do Vsetína se určitě těšíme a nemá smysl zastírat, že bychom v cíli rádi slavili dvojité vítězství v konečné klasifikaci letošní sezóny.


video:


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
LOGOnadp.png
JIŘÍ HLADÍK

RYLLYEPROMO.COM

U Střelnice 667/5

Hradec Králové

50009

Tel: +420 775 92 90 92

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White Google+ Icon
  • White YouTube Icon
KONTAKTUJTE NÁS

Děkujeme za Vaši zprávu

bottom of page